Chokladsufflé
Ingredienser
1 st vaniljstång
250 g choklad 64%
120 g äggulor
3 tsk maizena
400 g äggvita
80 g socker
2 tsk citronsaft
Gör så här
1. Börja med att smörja suffléformar med smör och socker.
2. Skrapa ur innanmätet från vaniljstången och koka ihop en kräm med choklad, äggulor samt maizena.
3. Vispa sedan äggvita, socker samt citronsaft till en styv maräng.
4. Vänd ned marängen i den varma chokladkrämen. Det är viktigt att den är varm, annars blir det pannkaka av alltihop!
5. Vänd ner smeten i smör- och sockersmorda formar. Tryck eventuellt ner ett färskt hallon mitt i formen.
6. Bakas i 190 grader (varmluft) 10-12 minuter. Ställ formarna i ojämna rader på plåten så att varmluften kommer till från alla håll.
Helt otrolig god härlig perfekt avslutning på en fantastisk middag! Tackar o bugar!
Vad duktig du måste vara som klarar av att göra sådana här
Du är urduktigt, bästa du<3