Chokladsufflé



Detta receptet är från recept.nu från Sveriges mästerkock!

Antal portioner: 10
Ingredienser

1 st vaniljstång
250 g choklad 64%
120 g äggulor
3 tsk maizena

400 g äggvita
80 g socker
2 tsk citronsaft

Gör så här

1. Börja med att smörja suffléformar med smör och socker.

2. Skrapa ur innanmätet från vaniljstången och koka ihop en kräm med choklad, äggulor samt maizena.

3. Vispa sedan äggvita, socker samt citronsaft till en styv maräng.

4. Vänd ned marängen i den varma chokladkrämen. Det är viktigt att den är varm, annars blir det pannkaka av alltihop!

5. Vänd ner smeten i smör- och sockersmorda formar. Tryck eventuellt ner ett färskt hallon mitt i formen.

6. Bakas i 190 grader (varmluft) 10-12 minuter. Ställ formarna i ojämna rader på plåten så att varmluften kommer till från alla håll.





Kommentarer
Postat av: Mycket lycklig sufflé-älskare

Helt otrolig god härlig perfekt avslutning på en fantastisk middag! Tackar o bugar!

2012-05-11 @ 21:02:05
Postat av: Anonym

Vad duktig du måste vara som klarar av att göra sådana här

2012-05-13 @ 17:10:06
Postat av: Elsa, din kompis<3

Du är urduktigt, bästa du<3

2012-05-21 @ 20:23:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0