Bra att tänka på!

Mitt tidigare inlägg chokladsufflé la jag inte in så mycket ingående detaljer på så här kommer lite..
❀ Använd choklad av hög kvalité när du bakar chokladsufflé, t.ex. Varlhorna.
❀ Sätt ugnen på hög värme först och låt den stå på efter värme när du ställer in dem, då kommer sufflén att höjas mer.
❀ När du ska lägga i smet i formarna, spritsa i det. På detta sättet blir mer jämnt fördelat.
❀ Det är alltid gått med bär och grädde till!
❀ Tänk på att inte göra smeten alldeles för rinnig, det kan orsaka många fel.
❀ Ett måste är att ha sufflé formar när du bakar, jag köpte mina från servera.... eller heter det cervera..?

Chokladsufflé



Detta receptet är från recept.nu från Sveriges mästerkock!

Antal portioner: 10
Ingredienser

1 st vaniljstång
250 g choklad 64%
120 g äggulor
3 tsk maizena

400 g äggvita
80 g socker
2 tsk citronsaft

Gör så här

1. Börja med att smörja suffléformar med smör och socker.

2. Skrapa ur innanmätet från vaniljstången och koka ihop en kräm med choklad, äggulor samt maizena.

3. Vispa sedan äggvita, socker samt citronsaft till en styv maräng.

4. Vänd ned marängen i den varma chokladkrämen. Det är viktigt att den är varm, annars blir det pannkaka av alltihop!

5. Vänd ner smeten i smör- och sockersmorda formar. Tryck eventuellt ner ett färskt hallon mitt i formen.

6. Bakas i 190 grader (varmluft) 10-12 minuter. Ställ formarna i ojämna rader på plåten så att varmluften kommer till från alla håll.





Cupcakes!

Hejsan nu kommer bilder på mina cupcakes! Tyvärr minns jag inte receptet... :(

Macarons


Detta receptet på macarons kommer från bloggen ( men nu mera webbshopen) Hello sugar!

Låt dem stå och vila i 30 minuter innan du ställer in dem! Slå lite lätt med plåten i bordet så försvinner bubblor och risken för dem att spricka i ugnen!




Macarons – ca 30 st
120g äggvitor, uppdelat i två skålar
35g socker
150g fint malen mandel
150g florsocker
150g socker till sockerlag
50g vatten till sockerlag

1. Sätt ugnen på 160 grader C.

2. Skålla mandeln och låta den torka. Mal den sedan fint i en blender, mixer, nötkvarn eller kaffekvarn. Du kommer behöva mala lite mer mandel än vad som krävs i receptet.

 

3. Sila den malda mandeln så alla stora bitar försvinner. Väg upp 150 gram på en köksvåg.

4. Blanda mandel och siftat florsocker i en bunke.

 

5. Vispa upp 60 gram äggvita till ett mjukt skum och tillsätt 35 gram socker under vispning. Om du har en köksmaskin kan du göra detta under tiden sockerlagen kokar upp.

 

6. Blanda socker och vatten till sockerlagen i en liten kastrull. Sätt plattan på hög värme och koka upp. Koka tills temperaturen når 118 grader på en godistermometer.

 

7. Under vispning på låg fart, häll sockerlagen i marängsmeten . Detta måste göras ganska snabbt annars stelnar sockerlagen i kastrullen. Lite spill blir det alltid.

8. Vispa marängen på medium/hög fart tills den kallnat helt och blivit glansig, detta tar ca 10-15 minuter.

 

9. Rör i 60 gram äggvita i mandel och florsockerblandningen. Tillsätt eventuellt valfri färg.

 

10. Vänd i marängen i mandelblandningen och mixa försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott. Var försiktig så du inte mixar för mycket, smeten ska vara trögflytande.


11. Fyll en spritspåse med rund tyll och spritsa ut små klickar på en plåt klädd med bakplåtspapper. Smeten ska flyta ut något efter ett tag och bli slät på ytan. Om den lämnar små toppar från spritsen, slå plåten mot bordet några gånger så slätar den till sig.


12. Grädda i ca 10- 15 minuter i mitten av ugnen (gräddningstiden varierar beroende på ugn, mina blir klara på 11 minuter)

13. Dra av bakplåtspappret från plåten och låt macaronsen stå och svalna. Lossa dem sedan försiktigt från pappret.

14. Fyll med valfri frosting och njut!

(Notering: Macaronsen blir ännu godare efter en dag i kylskåp)

Mina påskmacarons fyllda med vitchokladganache (vitchoklad och grädde som kokat tillsammans):

Lycka till!

Chocolate chip cookie!

Detta receptet är från bloggen Heavenly cupcake!
Recept:
225g smör
2dl strösocker
2 2/3dl farinsocker (eller ljust muscovado)
2 ägg
7dl vetemjöl
1/2msk salt
1tsk bakpulver
1tsk bikarbonat
1msk vaniljsocker
450g choklad (!)
Mixa samman det mjuka smöret och sockret till en jämn smet med elvisp, tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt mellan varje. Häll i reseten av ingredienserna och vispa på låg hastighet. Blanda samman det sista med träslev. Hacka chokladen grovt och blanda ner den i degen. Skopa upp deg med en glasskopa på plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Låt svalna lite på plåten innan du för över dem till ett galer för att svalna av helt.
Detta receptet är från bloggen Heavenly cupcake!    Recept:  225g smör  2dl strösocker  2 2/3dl farinsocker (eller ljust muscovado)  2ägg  7dl vetemjöl  1/2msk salt  1tsk bakpulver  1tsk bikarbonat  1msk vaniljsocker  450g choklad (!)    Mixa samman det mjuka smöret och sockret till en jämn smet med elvisp, tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt mellan varje. Häll i reseten av ingredienserna och vispa på låg hastighet. Blanda samman det sista med träslev. Hacka chokladen grovt och blanda ner den i degen. Skopa upp deg med en glasskopa på plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Låt svalna lite på plåten innan du för över dem till ett galer för att svalna av helt.      Lycka till! <3

Första inlägget!

Hejsan! Detta är mitt första inlägg, jag är en 11-årig tjej som älskar att baka! Här kommer jag lägga upp recept och bilder på saker jag har bakat..! Hoppas ni kommer gilla det.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0