Macarons


Detta receptet på macarons kommer från bloggen ( men nu mera webbshopen) Hello sugar!

Låt dem stå och vila i 30 minuter innan du ställer in dem! Slå lite lätt med plåten i bordet så försvinner bubblor och risken för dem att spricka i ugnen!




Macarons – ca 30 st
120g äggvitor, uppdelat i två skålar
35g socker
150g fint malen mandel
150g florsocker
150g socker till sockerlag
50g vatten till sockerlag

1. Sätt ugnen på 160 grader C.

2. Skålla mandeln och låta den torka. Mal den sedan fint i en blender, mixer, nötkvarn eller kaffekvarn. Du kommer behöva mala lite mer mandel än vad som krävs i receptet.

 

3. Sila den malda mandeln så alla stora bitar försvinner. Väg upp 150 gram på en köksvåg.

4. Blanda mandel och siftat florsocker i en bunke.

 

5. Vispa upp 60 gram äggvita till ett mjukt skum och tillsätt 35 gram socker under vispning. Om du har en köksmaskin kan du göra detta under tiden sockerlagen kokar upp.

 

6. Blanda socker och vatten till sockerlagen i en liten kastrull. Sätt plattan på hög värme och koka upp. Koka tills temperaturen når 118 grader på en godistermometer.

 

7. Under vispning på låg fart, häll sockerlagen i marängsmeten . Detta måste göras ganska snabbt annars stelnar sockerlagen i kastrullen. Lite spill blir det alltid.

8. Vispa marängen på medium/hög fart tills den kallnat helt och blivit glansig, detta tar ca 10-15 minuter.

 

9. Rör i 60 gram äggvita i mandel och florsockerblandningen. Tillsätt eventuellt valfri färg.

 

10. Vänd i marängen i mandelblandningen och mixa försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott. Var försiktig så du inte mixar för mycket, smeten ska vara trögflytande.


11. Fyll en spritspåse med rund tyll och spritsa ut små klickar på en plåt klädd med bakplåtspapper. Smeten ska flyta ut något efter ett tag och bli slät på ytan. Om den lämnar små toppar från spritsen, slå plåten mot bordet några gånger så slätar den till sig.


12. Grädda i ca 10- 15 minuter i mitten av ugnen (gräddningstiden varierar beroende på ugn, mina blir klara på 11 minuter)

13. Dra av bakplåtspappret från plåten och låt macaronsen stå och svalna. Lossa dem sedan försiktigt från pappret.

14. Fyll med valfri frosting och njut!

(Notering: Macaronsen blir ännu godare efter en dag i kylskåp)

Mina påskmacarons fyllda med vitchokladganache (vitchoklad och grädde som kokat tillsammans):

Lycka till!

Kommentarer
Postat av: din kompis sa

aw va fint <3

2012-04-28 @ 09:42:29
Postat av: Din kompis kompis

Tack!

2012-04-28 @ 11:49:48
URL: http://yummiecakes.blogg.se/
Postat av: Mjau

Bra

2012-05-10 @ 16:18:38
Postat av: Elsa, din kompis<3

Aw, va söta<3

Du är för duktig!

2012-05-21 @ 20:25:30
Postat av: Yummie

TAAAAAAAAACK!

2012-06-08 @ 21:48:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0